onsdag den 4. december 2013

En stor dag "Kenneth"

Referat.

"En stor dag" handler om et midaldrende ægtepar, som må tigge sig gennem hverdagen for overlevelse. Ægtefolkene tiggede om penge, så de kan få noget brændevin. Da de så endelig har fået penge nok, fik de deres 2 pots flaske fyldt, så drak de og endte med at slå hinanden til blods om flasken i sengen, det var til stor morskab for de børn som kiggede gennem vinduet, men dog gik det værst ud over manden, som en dag fór ud af huset med en blodig rift på kinden og de så ham ikke siden.
En uge hørte man ikke fra ham. Kørende folk lagde mærke til at deres heste blev sky og holdt afstand, hver gang de kom forbi en ubeboet rønne, der lå ved landevejen.
Huset blev undersøgt og man fandt manden, han havde hængt sig selv i loftet, han blev fundet i en siddende stilling. Han blev ikke flyttet før øvrigheden havde været og undersøge liget. Imidlertid blev huset et valfartssted for den lille landsbys opskræmte befolkning.
Også en fremmed tilrejsende, der på kroen havde hørt om begivenheden, kom hen på eftermiddagen drivende derud og stod et øjeblik, omkredset af børnene, og så op mod de sørgelige menneskelevninger.
Da han fordrevet af stanken havde vendt sig for at gå, sagde et af børnene "det er den drengs fa'er"
Da den fremmede kom tilbage på kroen efter at være blevet omringet af alle de små børn, forblev han længe tavs. Han, der om formiddagen havde moret sig over kromandens fortællinger om det fordrukne ægtepars vilde kampe i sengen om flasken, fortalte slet ikke, hvor han havde været. Men da han satte sig ved det bord, der imidlertid var bleven dækket for ham, og hvor den uundgåelige brændevins karaffel tronede midt imellem anretningens mange småtallerkener med røget og saltet kød ligesom et domkirketårn på et slagtertorv, sagde han til krokonen: "Åh hør, go'e kone - gør mig den tjeneste at tage det djævelskab der væk!"
       

Ingen kommentarer:

Send en kommentar